Bonfix knelfittingen

Bonfix knelfittingen

Knelfittingen zijn onmisbaar bij de aanleg van de waterleiding of een verwarmingsinstallatie. Het verbinden van leidingen en buizen met behulp van deze ideale knelfittingen is veel veiliger en netter dan het ouderwetse solderen. Het monteren van knelfittingen is stukken eenvoudiger en veiliger. Door het buitenschroefdraad knelt de moer zonder moeite in de binnenring. De Bonfix  knelfittingen zijn geschikt voor gasleidingen, solar, drinkwaterinstallaties en voor de aanleg van verwarming. Bij het aansluiten van (vloer)verwarmingsbuizen en andere metalen buizen heeft u altijd knelfittingen nodig. Deze fittingen dienen voor de perfecte verbinding tussen de afzonderlijke buizen, waardoor geluid van de warmte/luchtstroom wordt beperkt. In het assortiment verkoopt CV Compleet rechte, verlopende en punt-fittingen, die allemaal nodig zijn voor het aanleggen van de juiste verbindingen tussen gasbuizen en waterbuizen.
 
Als er een verwarmingsinstallaties wordt aangelegd, zijn er allerlei materialen nodig. Een van de belangrijkste materialen is de verbinding tussen de buizen, de zogenaamde knelfitting. Deze fittingen zijn er in allerlei versies en maten. Kenmerkend voor de fittingen is dat deze te monteren zijn zonder te lassen of te solderen. Door het aanwezige buitenschroefdraad kan de moer worden aangedraaid en de binnenring knelt of klemt er dan vanzelf in. Vandaar ook de naam knel- of klemfitting.
 

Details

Bonfix knelfittingen zijn sinds de productie van de eerste knelfitting nauwelijks veranderd. En dat is niet voor niets; het uiterlijk van de knelfitting wordt nagenoeg geheel bepaald door de technische en functionele eisen die aan dit product zijn gesteld. Alle fittingen zijn hebben KIWA en Gastec keuringen en zijn verkrijgbaar in normaal messing maar ook verchroomd. De zeer complete pakketten zijn geschikt voor verwarmings-, gas- en drinkwaterinstallaties. De grote diversiteit aan appendages met knelaansluitingen maken het Bonfix assortiment helemaal compleet, denk daarbij bijvoorbeeld aan water en gaskogelkranen en strangventielen. Alle gecertificeerde knelfittingen van CV Compleet voldoen aan alle door de wet gestelde veiligheids- en kwaliteitseisen.