Riool beluchter

Wisa Maxi Studoor beluchter 50-110
Wisa Maxi Studoor beluchter 50-110

Wisa Studor Maxistudor beluchter, uitwendige buisdiameter 110mm, hoogte 135mm, huis ABS,...

ÔéČ┬á81,50 excl. btw
ÔéČ┬á98,62 incl. btw

Rioolbeluchters van CV-Compleet

Heeft u interesse in rioolbeluchters? Rioolbeluchters zorgen voor toevoer van lucht en voorkomen stankoverlast in de binnenriolering. Wanneer er bijvoorbeeld te veel regen- of afvalwater stroomt, kan er druk komen te staan op een riolering. Dit wordt ook wel onderdruk genoemd. Door deze 'onderdruk’ ontstaat er verbinding met de riolering. Dit kan voor stankoverlast zorgen. Met rioolbelichters houdt u deze onaangename geurtjes buiten de deur. Wel zo fijn!


Wanneer plaatst u een rioolbeluchter?

Een rioolbeluchter plaatst u wanneer u stankoverlast vanuit het riool ervaart en dat (vermoedelijk) komt door onderdruk in de buizen. Hoe moet u een rioolbeluchter plaatsen? Wij adviseren om een beluchter op een makkelijk te bereiken plaats te installeren, omdat een rioolbeluchter soms ook gereinigd dient te worden. Ook goed om te weten: de rioolbeluchter dient dezelfde diameter te hebben als de buis waarop deze wordt aangesloten.


Is een rioolbelichter hetzeflde als een ontluchter?

Nee, een beluchter is niet hetzelfde als een ontluchter. Een rioolbeluchter zorgt voor de toevoer van lucht, maar kan lucht niet afvoeren.

Nog een tip om stankoverlast te voorkomen: schrobputten en vloerputten. Schrobputten en vloerputten zijn ideaal voor sanitaire voorzieningen die intensief gebruikt worden. Bijvoorbeeld spoelkeukens van restaurants en doucheruimtes van sportscholen. Schrobputten en vloerputten voeren grote hoeveelheden water zonder moeite af, waardoor u de hygiene vergroot en de kans op onaangename geuren verkleint.

Lukt het niet om stankoverlast vanuit het riool tegen te gaan of komt het probleem herhaaldelijk terug? Dan raden wij aan om een vakman in te schakelen. Wilt u meer informatie over rioolbeluchters? Of heeft u een andere vraag, bijvoorbeeld over de manier van verzending of betaling? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0317-75 06 49 of stuur een e-mail naar info@cv-compleet.nl. Onze specialisten beantwoorden uw vragen met liefde.