CV-Ketels

CV ketels CV-Compleet

Thermostaat online kopen

Omdat u de warmte binnenshuis altijd goed wilt kunnen regelen, is het belangrijk om te kiezen voor een termostaat die goed aansluit bij wat u hebt en wat u nodig hebt. Maar welke kiest u? Bij de keuze voor een thermostaat is het handig om aan de achterkant te beginnen: welk type verwarming heeft u? En welk type thermostaat wilt u eigenlijk? Er zijn klokthermostaten, kamerthermostaten en uiteraard de innovatieve “slimme thermostaat”. Uiteraard heeft dit model diverse voordelen, maar wat u zoekt hangt hoofdzakelijk af van uw wensen op het gebied van warmteregeling.
 

Thermostaat CV verwarming kopen

Als uw verwarming wordt geleverd door een CV ketel, is het belangrijk om vast te stellen welk type CV ketel u heeft. Niet iedere thermostaat past zomaar op iedere CV ketel namelijk. Aan/uit thermostaten zijn wel geschikt om op iedere CV ketel af te stemmen. Hiernaast zijn er modulerende thermostaten die, zoals het woord al aangeeft, gemaakt zijn om te passen bij modulerende CV ketels. Het voordeel van aan/uit thermostaten is dat ze op iedere ketel passen, terwijl modulerende thermostaten als voordeel hebben dat ze energiezuiniger zijn.
 

Welk type thermostaat kiest u?

Zoals eerder genoemd zijn er diverse types thermostaten. Kamerthermostaten, klokthermostaten en slimme thermostaten. Hieronder lichten we ieder type kort toe en leggen we de voor- en nadelen uit.

 

Kamerthermostaat

Een kamerthermostaat is het type waarin u eenvoudig de warmte te bedienen is door eenvoudig op een knop te drukken of aan het schijfje te draaien. De mogelijkheden zijn doorgaans zeer beperkt, maar een kind kan de was doen.
 

Klokthermostaat

Een klokthermostaat heeft als grootste voordeel dat de warmte “geprogrammeerd” kan worden door diverse programma’s in te stellen waarmee de warmte gereguleerd kan worden met één druk op de knop, of zelf om een bepaalde vaste tijd.


Slimme thermostaat

U hoort het steeds vaker op radio en tv: de slimme thermostaat. Een innovatie waarmee de warmte op afstand te reguleren is via smartphone, laptop of zelfs een smartwatch. De verwarming alvast aanzetten terwijl u net van het werk vertrekt, zodat u thuiskomt in een warm huis, bijvoorbeeld. Vanzelfsprekend nadeel is dat deze thermostaten vaak een hoger prijskaartje hebben en dat u moet beschikken over een smartphone om het apparaat te bedienen.