VSH Klemfittingen

VSH Klemfittingen

Bij de aanleg van een verwarmingsinstallatie voor uw huis zijn klemfittingen onmisbaar. Deze knelfittingen vsh zijn geschikt voor verwarming, gasleidingen, solar en drinkwaterinstallaties. Voor het aansluiten van (vloer)verwarmingsbuizen en andere metalen CV-buizen is het gebruik van klemfittingen meestal noodzakelijk. Deze fittingen zorgen voor perfecte verbindingen en daardoor heeft u minder last van pompgeluiden van uw warmte-installatie. De montage van de de fittingen gaat op dezelfde manier als bij messing fittingen, alleen snijdt de ring bij de klemfitting niet meer in de verwarmingsbuis, waardoor deze nu ook herbruikbaar wordt. Ook de kans op roest vermindert hierdoor aanzienlijk. Doordat de ring niet meer snijdt wordt de geluidsoverlast minder en is de fitting opnieuw te gebruiken.
 
Voor de aanleg van de verwarmingsinstallaties zijn er allerlei materialen nodig. Een van de belangrijkste materialen is de verbinding tussen de buizen, de zogenaamde knel- of klemitting. Deze fittingen zijn er in allerlei versies en maten. Zo kan er gebruk worden gemaakt van rechte fittingen, knie-knel fittingen, T-koppelingen en losse messing knelringen in diverse maten. Deze klemfittingen vormen de verbinding tussen gasbuizen en ook waterbuizen. Een grote diversiteit aan appendages met knelaansluitingen maken het VSH  assortiment helemaal compleet, met ook bijvoorbeeld water- en gaskogelkranen en strangventielen. Kenmerkend voor de fittingen is dat deze te monteren zijn zonder te lassen of te solderen. Door het aanwezige buitenschroefdraad kan de moer worden aangedraaid en de binnenring knelt of klemt er dan vanzelf in. Vandaar ook de naam knel- of klemfitting.
 

Details

De VSH Super knelfitting vormen een begrip in Nederland. De fittingen zijn verkrijgbaar in normaal messing maar ook verchroomd. Ons zeer uitgebreide assortiment bevat fittingen geschikt voor verwarming, gas, solar- en drinkwaterinstallaties. Essentieel is dat deze verbindingen voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteits- en veiligheidseisen. De gecertificeerde knelfittingen van CV Compleet voldoen aan alle door de wet gestelde veiligheids- en kwaliteitseisen.