0
Winkelwagen

Hoe moet u vloerverwarming afstellen?

Hoe moet u vloerverwarming afstellen?

Het afstellen van vloerverwarming

U heeft net een compleet vloerverwarming systeem aangeschaft en aangelegd. Dan is het van belang dat deze goed wordt afgesteld voordat u hem officieel in gebruik neemt. Maar hoe moet u de vloerverwarming afstellen? In dit blog van CV-Compleet geven wij de informatie die u nodig heeft. Heeft u nog geen vloerverwarming in huis? Dan kunt u ook bij CV-Compleet terecht. Maak kennis met de complete vloerverwarmingsets die wij aanbieden en bestel de gewenste set eenvoudig online.

Voordat u de vloerverwarming inregelt

U heeft vloerverwarming aangelegd of laten aanleggen in uw woning. Het is dan aan te raden om 6 weken te wachten voordat u de verwarming daadwerkelijk in gebruik neemt. De afdeklaag over de vloerverwarmingsslangen moet namelijk volledig uitgehard zijn, voordat u deze kunt verwarmen. Ook een tegel- of cementvloer moet goed uitharden. Te snelle opwarming kan namelijk schade aan de vloer brengen.

Uw vloerverwarming inregelen

Is de droogtijd voorbij, dan kunt beginnen met het inregelen van de vloerverwarming. Zet vooraf het voetventiel en de groepsafsluiters helemaal open. Heeft u ook radiatoren in uw pand of huis? Dan is het belangrijk dat deze worden dichtgedraaid. Andere warmtebronnen mogen namelijk niet aan staan, omdat de thermostaat anders kan afslaan voordat de vloer verwarmd is. Neem vervolgens deze stappen:

  • Zet de thermostaat in uw huis op een hoge temperatuur (bijvoorbeeld 30°C). Zo zorgt u ervoor dat de ketel blijft branden.
  • Zet de thermostatische regelknop van de vloerverwarming open op bijvoorbeeld 20°C. Zet hem niet op maximaal.
  • Laat het systeem een tijdje opwarmen.
  • Controleer in de tussentijd de aanvoerleidingen. Deze dienen warmte af te geven aan de verdeler.
  • Na ongeveer 20 tot 30 minuten controleert u of de retour warm wordt.
  • Zet de temperatuur steeds een stapje om hoog en zet hem niet direct op maximaal. Door geleidelijk te verwarmen voorkom je schade aan de vloer.

Heeft u behoefte aan meer tips en advies? Dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Bestel uw producten online bij CV Compleet

Heeft u nog geen vloerverwarming? Maar wilt u wel zo snel mogelijk uw woning voorzien van dit type verwarming. Bekijk dan het uitgebreide aanbod van CV-Compleet. Bij ons vindt u alle materialen die u nodig heft. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor complete vloerverwarmingsets. Daarnaast zijn er vloerverwarming verdelers, vloerverwarmingsbuizen en ondergronden verkrijgbaar. Bestel direct de producten die u nodig heeft en ga aan de slag. Voor 16:00 besteld is de volgende werkdag in huis. Daarnaast bieden wij 100% fabrieksgarantie en gratis verzending vanaf 90,-.

    12-04-2022 10:53     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.