0
Winkelwagen

Hoe moet u vloerverwarming ontluchten?

Hoe moet u vloerverwarming ontluchten?

Vloerverwarming ontluchten

Heeft u vloerverwarming in uw woning of pand? Of bent u van plan het aan te leggen? Dan dient u de vloerverwarming eens in het jaar ontluchten. Maar hoe doet u dat precies? En wat is de best tijd om te ontluchten. In dit blog van CV-Compleet vertellen wij u er graag meer over. Zo geven we u informatie over het belang van het ontluchten en geven we u tips voor de beste aanpak. Heeft u na het lezen van dit blog nog steeds behoefte aan advies? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Waarom vloerverwarming ontluchten?

Door de vloerverwarming te ontluchten, voorkomt u dat het vloerverwarmingssysteem verslijt. Daarnaast zorgt het voor een hoger rendement van uw cv-ketel. Door het onderhoud goed uit te voeren, kunt u met minder energie meer warmte krijgen. Maakt u gebruik van een warmte gedragen systeem? Dan is het belangrijk dat er een goede constante druk is. Wanneer dit niet het geval is, kunt u het systeem regelmatig ontluchten. Dit kost uiteraard tijd en energie. Daarom raden wij aan om regelmatig de drukmeter te controleren. Bij het verminderen van de waterdruk vult u het systeem bij. Het ontluchten kunt u het best doen in de herfst, voordat de koude maanden zijn begonnen.

Zo moet u vloerverwarming ontluchten

Gaat u uw vloerverwarming ontluchten? Neem dan de volgende stappen:

  1. Start met het vullen van het cv-systeem.
  2. Zet het hele verwarmingssysteem op de hoogste stand. Niet alleen de vloerverwarming, maar ook de radiatoren.
  3. Wacht vervolgens 10 minuten voordat u begint met ontluchten.
  4. Begin bij het laagste punt in uw woning of pand en werk vervolgens naar boven.
  5. Sluit de kraan van de vloerverwarmingsdeler af.
  6. Zet de groepen bij de desbetreffende deler op één na allemaal af.
  7. Gebruik het ontluchtingssleuteltjes om de vloerverwarming te ontluchten.
  8. Draai het ontluchtingsventiel open en wacht tot er water uitkomt. Sluit vervolgens het ventiel.

Heeft u behoefte aan meer tips en advies? Dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Bestel uw producten online bij CV Compleet

Wilt u uw woning of pand graag voorzien van een vloerverwarmingssysteem? En bent u op zoek naar de juiste materialen? Dan kunt u terecht bij CV-Compleet. In ons uitgebreide aanbod vindt u alles wat u nodig heeft om vloerverwarming aan te leggen. Kies bijvoorbeeld voor een van de complete vloerverwarmingsets. Daarnaast zijn er vloerverwarming verdelers, vloerverwarmingsbuizen en ondergronden bij ons verkrijgbaar. Voor 16:00 besteld is de volgende werkdag in huis. Daarnaast bieden wij 100% fabrieksgarantie en gratis verzending vanaf 90,-.

    04-05-2022 16:25     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.