Voor 16:00u besteld is volgende werkdag in huis Veilig achteraf betalen 100% fabrieksgarantie Gratis verzending vanaf €90,-
0
Winkelwagen

Nathan SBK 4100 verdeler met debietmeters zonder pompWeergave:
 


Bezig met laden...
Voor 16:00u besteld is volgende werkdag in huis
Veilig achteraf betalen
100% fabrieksgarantie
Voor 16:00u besteld is volgende werkdag in huis
Veilig achteraf betalen
100% fabrieksgarantie

Nathan SBK 4100 verdeler zonder pomp

Nathan SBK 4800 vloerverwarming verdeler met debietmeters zonder pomp is de ideale verdeler voor de aanleg van een vloerverwarming. Deze gesloten verdelers hebben geen ingebouwde pomp dus kunnen geen warm en koud water mengen. Daarom worden dit type verdelers vaak aangelegd in combinatie met een warmtepomp waarbij de maximale temperatuur begrensd is op 45 graden. Een pomp is meestal niet nodig om het water rond te pompen in de buizen, omdat de al aanwezige pomp in de verwarming sterk genoeg is. De buizen van de vloerverwarming worden dan direct op het cv-circuit aangesloen. De wel aanwezige debietmeter zorgt voor de juiste hoeveelheid water per tijdseenheid. Debiet betekent de gemiddelde hoeveelheid vloeistof (in dit geval water) die per tijdseenheid door een bepaalde ruimte (in dit geval verwarmingsbuizen) stroomt. Om het optimale rendement uit een HR-gasketel of warmtepomp te halen is het belangrijk dat de watertemperatuur zo laag mogelijk is. U bespaart energiekosten als  de ketel op een lage temperatuur gaat stoken. De vloerverwarming verdeler zonder pomp zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het water en daarmee de warmte onder de vloer. Het water stroomt via de vloerverwarmingsbuizen onder de vloer en geeft daardoor warmte af. De verdeler zorgt voor een constante temperatuur en verwarmt het afgekoelde water weer op als het terugstroomt naar de verzamelkoker. De debietmeter maakt de registratie van de temperatuur en stroming per tijdseenheid mogelijk waardoor het water energiezuiniger door de verwarmingsbuizen kan stromen. De vloerverwarming verdeler is daarmee het belangrijkste instrument dat een vloerverwarming goed werkend en optimaal functioneel houdt.
 

Details

De Nathan SBK 4100 vloerverwarming verdeler kunststof zonder pomp met debietmeter is verkrijgbaar in versies van 2 tot en met 15 groepen. Daarnaast heeft de verdeler thermische ventielen van M30 x 1,5mm, is geschikt voor verwarmen en koelen, heeft een aanvoer- en retouraansluiting met 1" binnendraad, een aanvoer- en retourtemperatuurmeter voorzien van twee vul- en aftapkranen voor spoelen. Geen roest en geen condensvorming bij koelen en lange levensduur.
Exclusief adapters voor buis.