Voor 16:00u besteld is volgende werkdag in huis Veilig achteraf betalen 100% fabrieksgarantie Gratis verzending vanaf €90,-
0
Winkelwagen

Waar moet ik de vloerverwarming verdeler plaatsen?

Waar moet ik de vloerverwarming verdeler plaatsen?

Waar moet ik de vloerverwarming verdeler plaatsen?

De vloerverwarming verdeler is een essentieel onderdeel van iedere vloerverwarmingsinstallatie. Het zorgt er namelijk voor dat het warme water door de verwarmingsbuizen circuleert. Heeft u plannen om zelf een vloerverwarmingsinstallatie aan te leggen? En wilt u weten waar u de vloerverwarming verdeler moet plaatsen? Dan geeft CV Compleet u graag antwoord op deze vraag. In dit blog informeren wij u over de werking van een vloerverwarming verdeler en geven we een aantal mogelijkheden voor het plaatsen van het systeem. Tot slot laten we ook nog een aantal topkwaliteit verdelers uit ons assortiment zien.
 

Wat is een vloerverwarming verdeler?

Een verdeler zorgt voor de doorstroom van het water door de aangelegde vloerverwarmingsbuizen. Het vormt hiermee het hart van de vloerverwarmingsinstallatie. Een open verdeler kan op 2 tot 12 groepen worden aangesloten. De circulatie van het water door de buizen gebeurt met behulp van een ingebouwde pomp. De pomp laat het warme water doorstromen naar de verdeelkoker. Deze verdeelt vervolgens het water gelijkmatig over de buizen.

 

Waar kunt u de vloerverwarming verdeler plaatsen?

Het is van belang dat er goed wordt nagedacht over de plaatsing van de verdeler. De meeste verdelers zijn gelukkig compact van formaat en kunnen op verschillende plaatsen in een woning worden geïnstalleerd. Het is echter wel van belang dat er op deze plek een aanvoer- en retourleiding aanwezig is. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een ruimte waar hij wel bereikbaar blijft, maar niet in het zicht hangt. Ruimtes die onder andere zeer geschikt zijn:

  • Trap- of kelderkast
  • Berging
  • Bijkeuken
  • CV-ruimte

 

Bestel uw producten bij CV Compleet

Bent u nog op zoek naar een hoge kwaliteit verdeler voor de aanleg van uw vloerverwarmingsinstallatie? Dan bent u bij CV Compleet aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een uitgebreid aanbod met verdelers van diverse materialen en merken. Om een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden, zetten we een aantal producten uit ons assortiment voor u op een rij:

Heeft u behoefte aan meer informatie over een van de bovenstaande modellen? Lees dan de specificaties bij ieder product of neem contact met ons op. Uiteraard kunt u het gewenste model ook direct bestellen. Met onze snelle verzending heeft u uw producten binnen drie werkdagen in huis.

    12-07-2021 11:11     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.