Voor 16:00u besteld is volgende werkdag in huis Veilig achteraf betalen 100% fabrieksgarantie Gratis verzending vanaf €90,-
0
Winkelwagen

Wanneer moet u de vloerverwarming opstarten?

Wanneer moet u de vloerverwarming opstarten?

Wanneer moet u de vloerverwarming opstarten?

U heeft net vloerverwarming in uw woning geïnstalleerd of laten installeren. Uiteraard wilt u op een gegeven moment de vloerverwarming opstarten. Maar wanneer is hier het juiste moment voor? Op deze pagina vertelt CV-Compleet u er meer over. Zo geven wij niet alleen informatie over het juiste moment voor het opstarten van de vloer, maar ook de beste manier waarop u dit kunt doen.
 

Vloerverwarming opstarten na aanleg van de vloer

Wanneer u een vloerverwarming heeft aangelegd, wilt u uiteraard zo snel mogelijk kunnen genieten van de aangename warmte. Het is echter van belang dat u een periode wacht voor u de verwarming opstart. Hoelang deze periode is hangt onder andere af van het type vloer dat is aangebracht over de vloerverwarming.

Wij zetten de verschillende soorten vloeren voor u op een rij:

Laminaat: Bij laminaat is het van belang dat de verwarming uit is wanneer u het aanlegt. Dit kan namelijk zorgen voor het krimpen of uitzetten van het materiaal. Na de aanleg kunt u hem in de eerste week op de laagste stand zetten.
 

Tegels: Wanneer de vloerverwarming is ingefreesd, kunt u direct de volgende dag al de tegels leggen. Vervolgens moet u wel minimaal 4 weken wachten voordat u de verwarming opstart. Bij een vloerverwarming op bouwstaal moet minimaal 6 tot 8 weken gewacht worden. Zo kan de vloer goed uitharden. Daarna is het van belang dat u de vloer iedere dag met een graad of anderhalve graad omhoog zet.
 

PVC: Bij een PVC vloer is het aan te raden om pas op te steken nadat hij is aangelegd. Na ongeveer 21 dagen kunt u deze tot de maximum temperatuur opstoken.
 

Parket: Wanneer er parket wordt toegepast, dient u de dekvloer minstens 6 weken te laten uitharden voordat u hem verwarmt. Vervolgens verhoogt u de temperatuur van het water iedere dag met maximaal 5 graden tot de maximale temperatuur is bereikt.
 

Betonvloer: Na plaatsing moet de vloer ongeveer 3 weken uitdrogen voordat u de verwarming kunt opstarten. Begin eerst op een lage temperatuur.

 

Bestel uw complete set voor vloerverwarming

Heeft u nog geen vloerverwarming in huis? En wilt u dit graag aanleggen? Dan kunt u bij CV-Compleet terecht voor alle benodigdheden. In ons aanbod vindt u complete sets voor vloerverwarming. We zetten een aantal productensets voor u op een rij:
 


Heeft u behoefte aan meer informatie over wanneer u de vloerverwarming moet opstarten na de aanleg van uw vloer? Neem dan gerust contact met ons op via 0317 75 06 49 of info@cv-compleet.nl. Wij voorzien u graag van advies op maat

    14-09-2021 17:19     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.