Voor 16:00u besteld is volgende werkdag in huis Veilig achteraf betalen 100% fabrieksgarantie Gratis verzending vanaf €90,-
0
Winkelwagen

Welke vloerverwarming verdeler toepassen?

Welke vloerverwarming verdeler toepassen?

Vloerverwarming verdeler: essentieel onderdeel van uw installatie

Wilt u nieuwe vloerverwarming laten aanleggen in uw woning? Dan is het verstandig dat u zich vooraf goed verdiept in alle benodigdheden voor de aanleg. Een essentieel onderdeel van de installatie is de verdeler. Maar wat doet deze precies? En welke verdeler heeft u nodig voor de vloerverwarming in uw huis? Op deze pagina geeft CV-Compleet het antwoord op deze vragen. Lees verder voor meer informatie.

De functie van een verdeler

De verdeler van de installatie is verantwoordelijk voor het verspreiden/rondpompen van het water door de vloerverwarmingsbuizen. Met behulp van de debietmeters op de aanvoerbalk kunt u de benodigde hoeveelheid water per groep instellen. Het debiet of volumestroom is afhankelijk van het vermogen van de groep. Maar ook het temperatuurverschil tussen de aanvoer en retour speelt een rol. Dit geeft u de mogelijkheid om zelf de mate van opwarming te bepalen in de ruimte.

Verschillende soorten verdelers

Welke soort vloerverwarming verdeler heeft u nodig voor uw installatie? Om deze vraag te beantwoorden, moeten we eerst kijken naar de verschillende soorten verdelers die op de markt zijn. Zo zijn er open en gesloten verdelers. Open verdelers werken met een pomp die warm water vanuit de warmtepomp rondpompt. Deze verdelers worden gebruikt om een hoog temperatuursysteem (HTV) te matchen met een laag temperatuursysteem (LTV). Bijvoorbeeld de vloerverwarming (LTV) en een cv-ketel (HTV).

Een gesloten verdeler heeft geen pomp, waardoor u de aanvoertemperatuur niet kunt regelen. Er wordt dus geen koud water met warm water vermengt. Deze verdeler kan alleen worden aangesloten op een warmtebron met een lage temperatuur (LTV), denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp.

Heeft u een verdeler nodig voor stadsverwarming? Dan moet deze ook weer voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Bij CV-Compleet vindt u verschillende soorten verdelers. Zo is voor iedere installatie een passend model te vinden. Hoeveel groepen u ook heeft. Om u een beter beeld te geven van de mogelijkheden, zetten we een aantal producten uit ons assortiment voor u op een rij. Verdelers met pomp:

Verdelers met gescheiden systeem:

Verdelers voor stadsverwarming:

Wilt u meer weten over verdelers en hun toepassing? Neem dan gerust contact met ons op via 0317 75 06 49 of info@cv-compleet.nl. Wij voorzien u graag van advies op maat.

    12-10-2021 17:12     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.