Draad en Kabel

Groot aanbod aan draad en kabel

Niets is zo onmisbaar als draad en kabel. U komt het tegen in vrijwel iedere ruimte. Denk aan woningen, sportscholen en kantoorpanden. Op onze website vindt u een groot assortiment aan draad en kabel. Van VD installatiedraad tot flex buis bedraad en van YMVK kabel tot XMVK kabel. Komt u er zelf niet helemaal uit welk type draad en kabel u nodig heeft? Of zit het gewenste type kabel en draad er niet tussen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan u graag te woord.

Type draad en kabel

Montagedraad, elektrisch draad, een voorbedrade buis, hittebestendig draad, installatiedraad rood, blauw elektradraad. Het kiezen van het juiste gereedschap, oftewel draad en kabel, kan soms voelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Om uw zoektocht te vereenvoudigen, leggen we graag uit wat u op onze website tegenkomt en welk type bedrading waarvoor dient.

Wat is VD installatiedraad?

VD installatiedraad is er in verschillende kleuren en diktes. Op onze website vindt u VD installatiedraad met een dikte van 1,5 mm2 en 2,5 mm2. Maar wat is VD installatiedraad nu precies? VD installatiedraad is een elektriciteitsdraad dat gebruikt wordt in elektrische installaties. Deze elektriciteitsdraden hebben een massieve kern van koper en een isolatie die veelal uit vinyl bestaat. Daar komt ook de afkorting VD vandaan: vinyldraad. Stroom vloeit via deze installatiedraden van uw meterkast naar wandcontactdozen en schakelaars.

Wat is flex buis bedraad?

Met flex buis bedraad bedoelen we niets anders dan een flexibele buis met draad. Dit type kabel en draad maakt het monteren van buizen en trekken van draden net wat gemakkelijker. Vooral wanneer deze buizen en draden op moeilijk te bereiken plekken gemonteerd dienen te worden.

Wat is het verschil tussen YMVK kabel en XMVK kabel?

Het scheelt maar één letter en toch zijn de YMVK kabel en XMVK kabel verschillend. Wat is het verschil? Een XMVK kabel, ook wel een kabel XMVK genoemd, wordt veelal gebruikt vanaf 50 centimeter boven de grond. Hierbij gaat het vaak om lichte toepassingen en eenvoudige verbindingen. Denk aan verlichting. Zijn broertje, de XMVK kabel, ook wel de kabel XMVK genoemd, is dunner en daardoor flexibelere, maar ook net iets fragieler.

Vandaag besteld, morgen in huis
Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van draad en kabel? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo goed mogelijk kunnen beantwoorden. Heeft u al een keuze gemaakt? Super! Bestelt u voor 16 uur, dan heeft u uw bestelling morgen al in huis!