Voor 16:00u besteld is volgende werkdag in huis Veilig achteraf betalen 100% fabrieksgarantie Gratis verzending vanaf €90,-
0
Winkelwagen

CV-Compleet verdelers staal met A-Label pomp

Deze verdelers hebben een levertijd van 2 - 5 werkdagen.

 


Weergave:
 


Bezig met laden...
Voor 16:00u besteld is volgende werkdag in huis
Veilig achteraf betalen
100% fabrieksgarantie
Voor 16:00u besteld is volgende werkdag in huis
Veilig achteraf betalen
100% fabrieksgarantie

Verdelers

Bij de aanleg van vloerverwarming is een vloerverwarming verdeler noodzakelijk. De CV-Compleet vloerverwarming verdeler is een complete en ook zeer montage-vriendelijke verdeler. De aanvoer en retour van de groepen liggen boven elkaar in plaats van achter elkaar, zodat deze bij de montage goed te bereiken zijn. Er bestaan twee soorten verdelers: de verdeler met pomp en de verdeler zonder pomp. De verdelers van CV Compleet hebben een pomp en werken als volgt: op dit type verdeler kunnen twee tot twaalf groepen worden aangesloten. De pomp zorgt voor de circulatie van hetzelfde water waar weer warm water van de cv-installatie aan wordt toegevoegd wanneer de watertemperatuur te laag wordt. Een thermoskraan regelt dit automatisch en een sensor schakelt de pomp uit bij een te hoge temperatuur. De verdeler wordt hiermee het bijna letterlijk kloppende hart van de vloerverwarming en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het water en daarmee de warmte onder de vloer. Het water stroomt via de vloerverwarmingsbuizen onder de vloer en geeft daardoor warmte af. De verdeler zorgt voor een constante temperatuur en verwarmt het afgekoelde water weer op als het terugstroomt naar de verzamelkoker. Ook wordt een deel van het afgekoelde water gebruikt om het eventueel te warm geworden water weer te koelen. In de verdeelkoker zit een sensor die de temperatuur van het water registreert en een signaal geeft aan de thermostaat om de toevoer aan te voeren of juist af te sluiten. De vloerverwarming verdeler is daarmee het belangrijkste instrument dat een vloerverwarming goed werkend en optimaal functioneel houdt.
 

Details

De CV Compleet vloerverwarming verdeler is bijzonder montage-vriendelijk vanwege het feit dat de aansluitingen van aanvoer en retour boven elkaar liggen zodat men tijdens het monteren overal goed bij kan komen. De verdeler is voorzien van een Wilo energiezuinige A-Label pomp. De aanvoer cv is voorzien van een thermostaatventiel met regelement dat instelbaar is van 10°C tot 60°C. De retour is voorzien van een voetventiel. De aansluitingen van de vloerverwarmingsbuis zijn standaard voorzien van 16 x 2 mm koppelingen, maar ook 14 of 18 mm koppelingen zijn te bestellen en 20 mm koppelingen worden tegen een meerprijs geleverd. De groepsafsluiter is een thermostaatkraan M30 x1,5 voorbereid met Euroconis met maximale beveiliging. Verder bevat de verdeler standaard een ontluchter en een temperatuurmeter.