0
Winkelwagen

Welke vloer combineren met vloerverwarming?

Welke vloer combineren met vloerverwarming?

Welke vloer kan gecombineerd worden met vloerverwarming?

Wilt u graag vloerverwarming aan laten leggen in uw woning of pand? Dan is het uiteraard verstandig om u hier vooraf goed in te verdiepen. Op deze manier kunt u goed geïnformeerd een keuze maken. Wilt u bijvoorbeeld weten welke vloer gecombineerd kan worden met vloerverwarming? Dan bent u bij CV Compleet aan het juiste adres. In dit blog geven we u namelijk meer informatie over de verschillende vloeren die goed samengaan met vloerverwarming.

Het belang van een geschikte vloer voor vloerverwarming

Bij vloerverwarming is het van belang dat de warmte goed circuleert in de vloer. Hierbij moet zoveel mogelijk warmte afgegeven worden aan de ruimte erboven. Echter, niet ieder type vloer is hiervoor geschikt. Sommige soorten vloerbedekking hebben bijvoorbeeld een te hoge isolerende werking. Ze zijn daarom niet goed te combineren met vloerverwarming. Een van de belangrijkste factoren hierbij is de warmteweerstand (R-waarde) van de vloer. Wanneer u vloerverwarming combineert met vloerbedekking, is het van belang dat de warmteweerstand zo laag mogelijk is (kleiner of gelijk aan R 0.1 m2 K/W).

 

Vloeren die goed samengaan met vloerverwarming

Heeft u een vloer en wilt u weten of deze gecombineerd kan worden met vloerverwarming? Of wilt u een nieuwe vloer laten leggen en bent u benieuwd of deze samengaat met vloerverwarming? Dan geeft CV Compleet u graag meer duidelijkheid. Wij zetten een aantal soorten vloer op een rij die geschikt zijn voor vloerverwarming:

  • Betonvloeren
  • Natuurstenen vloeren
  • Keramische tegels en keramisch parket
  • Gietvloeren (uitgezonder epoxyvloeren)
  • laminaat
  • Houten vloeren met een droogbouw systeem
Uiteraard zijn er ook vloersoorten die minder goed te combineren zijn met vloerverwarming zoals:
  • Houten vloeren of parket
  • Tapijt
Meer weten over de warmteweerstand van de vloeren? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Bestel de gewenste producten

Wilt u zelf aan de slag gaan met het aanleggen van vloerverwarming? En bent u nog op zoek naar de juiste installatiematerialen? Dan bent u bij CV Compleet aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment met vloerverwarming producten vindt u alles wat u nodig heeft. Zo zijn onder andere vloerverwarmingsbuizen, draadmatten, vloerverwarming verdelers en pompen verkrijgbaar. Met onze snelle verzending heeft u de producten binnen drie werkdagen in huis.

    07-07-2021 16:17     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.