Wat voor vloer over uw vloerverwarming leggen?

Wat voor vloer over uw vloerverwarming leggen?

Wat voor vloer over uw vloerverwarming leggen?

Vloerverwarming is een efficiënte manier om uw huis te verwarmen, maar om het optimaal te laten functioneren, is het belangrijk om de juiste vloer te kiezen. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming, waaronder droogbouw en elektrische vloerverwarming, en niet alle vloeren zijn geschikt voor deze systemen. Wilt u vloerverwarming aanleggen en heeft u ook nog geen vloer uitgezocht? Dan is het handig om dit blog door te lezen. In dit blog bespreken we de verschillende soorten vloer die geschikt zijn voor vloerverwarming, evenals de vloeren die u moet vermijden. Zo leest u alle informatie die u nodig heeft om de juiste keuze te maken wat betreft vloerverwarming.
 

Hier moet u rekening mee houden voordat u de voer gaat leggen

Er zijn een aantal dingen die handig zijn om te weten over de vloer die over de vloerverwarming komt:
 • Warmtegeleidingsvermogen: Het is belangrijk om een vloer te kiezen die een laag warmtegeleidingsvermogen heeft, zodat de vloerverwarming snel warmte opneemt en efficiënt functioneert.
 • Dikte: Vloeren met een dunne dikte, zoals laminaat, zijn meestal beter geschikt voor vloerverwarming dan vloeren met een dikke dikte, zoals beton.
 

Welke vloeren vermijden bij vloerverwarming?

We beginnen direct bij de vloeren die u het beste niet kunt leggen na het aanleggen van vloerverwarming. Bij vloerverwarming moet je de volgende vloeren vermijden:
 • Tapijt
 • Zeil
 • Houten vloeren met een dikte van minder dan 10 mm
 • Stevige, ondoorlatende vloeren zoals beton
Deze vloeren zijn niet geschikt omdat ze te weinig warmte doorlaten, waardoor ze te veel energie verbruiken en niet efficiënt zijn. Bovendien kunnen deze vloeren de warmte te langzaam opnemen en de vloerverwarming niet optimaal functioneren. Raadpleeg altijd een specialist voordat u beslist over uw keuze voor vloerverwarming en vloer.
 

Welke vloeren voor droogbouw vloerverwarming?

Voor droogbouw vloerverwarming zijn de volgende vloeren geschikt:
 • Tegels
 • Vinyl
 • Parket (met voldoende laagdikte en goede kwaliteit hout)
 • Laminaat
Deze vloeren zijn geschikt omdat ze een laag warmtegeleidingsvermogen hebben en snel warmte opnemen. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende isolatie onder de vloer en voldoende luchtcirculatie om te voorkomen dat de vloer te vochtig wordt. Houten vloeren met een dikte van minder dan 10 mm zijn niet geschikt voor droogbouw vloerverwarming. U leest meer over droogbouw vloerverwarming in dit blog.
 

Welke vloeren voor elektrische vloerverwarming

Voor elektrische vloerverwarming zijn de volgende vloeren geschikt:
 • Tegels
 • Vinyl
 • Parket
 • Laminaat
U ziet dat zowel bij droogbouw als bij elektrische vloerverwarming dezelfde vloeren geschikt zijn Ook dit is omdat deze vloeren geschikt zijn omdat ze een laag warmtegeleidingsvermogen hebben en snel warmte opnemen. Tapijt en zeil zijn niet geschikt voor elektrische vloerverwarming omdat ze de warmte te langzaam opnemen en te veel energie verbruiken. Raadpleeg altijd een specialist voordat u beslist over uw keuze voor vloerverwarming en vloer.
 

Bestel uw vloerverwarming online

Heeft u al een voorkeur voor een vloer? Dan is het handig om de vloerverwarming daarop aan te passen. Bij CV-Compleet vindt u een ruim aanbod vloerverwarming en toebehoren. Bekijk rustig ons complete aanbod vloerverwarming hier. Bekijk welk soort aansluit op uw wensen en bestel direct. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen voor hulp of advies. U kunt ons bellen via 0317 75 06 49 of stuur een mail via info@cv-compleet.nl. Wij helpen u graag.
 
    04-02-2023 12:47     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.