Wat moet u weten over vloerverwarming voordat u dit gaat leggen?

Wat moet u weten over vloerverwarming voordat u dit gaat leggen?

Alles over vloerverwarming

In dit blog van CV-Compleet geven we u een aantal tips en vertellen we u meer over vloerverwarming. We laten u kennismaken met een aantal belangrijke weetjes over (het leggen van) vloerverwarming. Het is namelijk belangrijk dat u enige kennis hebt voordat u op deze manier uw huis gaat verwarmen.
 

Welke soorten vloerverwarming zijn er?

In een van onze eerdere blogs vertellen we u onder andere alles over wat droogbouw vloerverwarming is en de daar bijbehorende voordelen. Daarnaast vertellen we u ook meer over zoneregeling voor vloerverwarming. Ook bieden wij elektrische vloerverwarming. Wilt u meer weten over de verschillende soorten en de toepassing hiervan? Neem gerust contact met ons op.
 

Hoe lang mag je de vloerverwarming niet aan doen na het leggen?

Dit is een belangrijke vraag. Het verschilt per materiaal vloer dat u over de vloerverwarming heen legt. Zo kunt u het beste bij een PVC-vloer wachten tot na het leggen van de vloer met het aanzetten van de vloerverarming. Het is erg belangrijk dat u geleidelijk stookt naar de gewenste maximumtemperatuur. Een maximale vloertemperatuur is voor een PVC-vloer ongeveer 35 graden. Bij elke vloer is het belangrijk dat u minstens 24 uur wacht. Zo kan de vloer goed uitharden.
 

Hoe stook je het zuinigst met vloerverwarming?

Het is erg belangrijk goed met uw vloerverwarming om te gaan. Zo zorgt u ervoor dat u zo zuinig mogelijk stookt. Zorg allereerst dat u de juiste temperatuur kiest. Daarnaast is een goede isolatie erg van belang. Zo kan de kou niet naar binnen komen maar de warme ook niet weggaan. Gebruik maken van een pompschakelaar kan er ook voor zorgen dat er zuinig gestookt wordt. Zo’n schakelaar zorgt er namelijk voor dat de vloer gelijkmatig warm wordt.
 

Waarom vloerverwarming niet uitzetten?

Het voordeel van de vloerverwarming van tegenwoordig is dat ze snel opwarmen en daardoor wel uitgeschakeld kunnen worden. Het kost echter wel extra energie om daarna de koude ruimte weer op te warmen. Wij adviseren u daarom om uw vloerverwarming niet uit te schakelen, maar juist te verlagen.
 

Vragen of behoeft aan advies?

Wij van CV-Compleet staan graag voor u klaar bij vragen en/of onduidelijkheden! Wij voorzien u graag van advies op maat. U kunt ons eenvoudig bereiken door contact met ons op te nemen. Dit doet u door te bellen via 0317 75 06 49 of per mail via info@cv-compleet.nl. Wij staan u graag te woord! Mocht u precies weten wat u zoekt, dan besteld u dit eenvoudig via onze webshop.
 
    11-11-2022 12:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.